top of page

articles

The Chicago Maroon

Posted Nov 9, 2015 by Grace Hauck

I was particularly entranced by the simple and dynamic crystalline form of artist Peter Mandl...

By Pavel Vavruch Curalor of art

At first there was a sound just a sound, a chord expressed in well formulated material. Like hearing a melody that buries itself inside you so that you can 't get away from it.

Skulptören Peter Mandl

By Viveca Bosson

Peter Mandls skulpturer verkar vara formade av havets vindar och vågor; av virvlar och strömmar, solklot, klippor och rundade sanddyners rörliga former han omges av som en stark närvaro strax utanför ateljen i Påarp.Vattnets element hade Mandl på sätt och vis redan tidigt haft ett nära förhållande till.

Skulptören Peter Mandl

By Olle Bergquist

Det är inte vanligt med något statistiskt, ett stillastående, i Peter Mandls skulpturer men det finns även i de arbeten med antika hänsyftningar som jag koncentrerar mig på här och det finns i andra skulpturer och i hans teckningar och glasskapelser.

Sparreholm överraskar

By Olle Bergquist

Här kommer en halländsk före detta tjeckisk skulptör av stort format till lilla Sparreholm och visar inte bara skulptur, som han är mycket känd för på många håll och inte bara här i landet, utan även teckningar och grafik och det gör han i Galleri New Form i Sparreholm.

Skulptören Peter Mandl

By Viveca Bosson

Peter Mandls skulpturer utstrålar liv av vindar, vågor och rytmiskt dynamiska former.

Peter Mandl - Skulptör från Prag och Påarp

By Emilie Wellfelt

"Det är en lång process innan man hittar det man vill ha"

Please reload

bottom of page